Marime textmareste textulmicsoreaza textul
Culoare fundal alege paleta de culori cu fundalul deschis la culoare alege paleta de culori cu fundalul inchis la culoare
Printeazaprinteaza pagina

Numar unic national pentru copii 119

 

”Suntem aici să te ajutăm!"

“Sufletul meu este foarte sensibil, sentimentele mele sunt încă foarte gingase. Nu mă face mai mic decât sunt! Fii înţelegător la greşelile mele şi la stângaciile pe care le fac mereu. Dacă mă critici constant voi deveni stingher şi lipsit de încredere în forţele proprii. Gândeşte-te: poţi să-mi critici faptele, fără să mă critici ca persoana!

Respectă-mi drepturile de copil şi demnitatea. Nu mă umili şi nici nu folosi violenţa verbală sau fizică cu mine. Din asta voi învaţa numai să mă ascund de tine, să mint şi să-mi fie frică. La un comportament pozitiv întotdeauna voi răspunde pozitiv, deci încearcă să fii blând, iubitor şi inţelegător.

Păstrează-mi sufletul curat! Nu mă lăsa să văd şi să învăt lucruri rele. Tu esti modelul meu. Nu mă minţi, căci o să cred că minciuna este singura cale în viaţă; nu folosi forţa, căci o sa cred că forţa este ceva normal în relaţiile cu ceilalti; nu mă critica, căci astfel voi învăţa să judec; nu mă respinge, căci voi crede că nu mă doreşti şi aş putea începe să te urăsc pentru asta. Ajuta-mă să învăt valorile morale: credinţa, adevărul, cinstea, încrederea, bunătatea, iubirea.

Tu ştii că eu vin de la Dumnezeu şi tot ce vine de la El nu are cum să fie “bun de nimic”. Nu mă face să mă simt vinovat pentru ceea ce sunt şi pentru că nu sunt aşa cum ai visat. Eu sunt copilul tău şi tu eşti părintele meu. Asa ne-a dat Bunul Dumnezeu unul altuia.”

Accepta-mă şi iubeşte-mă aşa cum sunt !

E dureros să afli că încă sunt copii batuţi, consideraţi răi, părinţi care încă au credinţa că numai prin bătaie işi pot educa copiii, care nu privesc mai departe de provocarea mică  pe care o au de trecut, care rezolvă situaţia cu o palmă sau o jignire.

Sunt mulţi oameni indignaţi, nu işi pot închipui că mai există aşa ceva şi se întristează când află că da, mai sunt asemenea cazuri.