Marime textmareste textulmicsoreaza textul
Culoare fundal alege paleta de culori cu fundalul deschis la culoare alege paleta de culori cu fundalul inchis la culoare
Printeazaprinteaza pagina

Bun venit!

 
Şanse egale pentru toţi: acesta este un principiu fundamental ce stă la baza tuturor acţiunilor pe care noi le derulăm. În societatea contemporană, aflată într-o continuă tranziţie şi schimbare, rolul nostru devine din ce în ce mai important pe zi ce trece. Nivelul de trai tot mai fluctuant, dificultăţile cu caracter economic şi social fac ca profilul celor care au nevoie de serviciile noastre să se modifice permanent, astfel că acţiunile noastre trebuie să dobândească un grad ridicat de adaptabilitate, de flexibilitate la nevoile în schimbare ale societăţii şi, implicit, ale indivizilor săi.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE NOI ŞI MISIUNEA NOASTRĂ

ANUNŢ DE INTERES PUBLIC

Având în vedere:

- Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în care este stipulat dreptul la sănătate al persoanelor beneficiare ale sistemului de asistență socială;

- Legea 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă;

- Măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus stabilite de Ministerul Sănătății și de Comitetul pentru Situații de Urgență;

- Măsurile aprobate în cadrul ședinței extraordinare a Celulei de urgență a DGASPC Timiș, din data de 11.03.2020;

- Dispoziția metodologică numărul 6377/ANDPDCA/09.03.2020, emisă de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se instituie următoarele măsuri:

 1. Se interzice accesul persoanelor străine în centrele rezidențiale, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, după caz.
 2. Se interzice ieșirea beneficiarilor din centrele rezidențiale, în comunitate (excursii, tabere, vizite etc.), până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire, excepție făcând cazurile bine justificate. Se suspendă  participarea angajaților la activitățile recreative, a delegațiilor, întâlnirilor, evenimentelor până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire.
 3. Va fi sistată, până în data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, activitatea centrelor de zi din structura DGASPC Timiș.
 4. Se suspendă audiențele fizice, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. Audiențele vor fi acordate telefonic, conform următorului program: luni-marți între orele 10 – 14, vineri între orele 10 – 12. Persoanele care vor solicita o audiență telefonică, au posibilitatea de a apela DGASPC Timiș la numerele de telefon 0256-490281, 0256-494030. De asemenea, cetățenii au posibilitatea de a ne transmite o petiție scrisă, urmând să le fie comunicat răspunsul în cel mai scurt timp posibil. Pentru corespondență pot fi folosite următoarele coordonate de contact:
 • Adresă: DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș, cod poștal 300004.
 • Fax: 0256-407066
 • Adresă de e-mail: dgaspctm@dgaspctm.ro, dgaspctm@gmail.ro.
 1. Se suspendă accesul publicului în instituție, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. Documentele vor fi transmise și primite prin intermediul curier/poștei – recomandată cu confirmare de primire, a poștei electronice sau prin fax.
 2. Dorim să le reamintim cetățenilor cele două noi adrese de e-mail dedicate, care pot fi folosite de autorități, de persoanele cu dizabilități sau de aparținătorii acestora din județul Timiș, pentru transmiterea, în format electronic, a dosarelor de încadrare în grad de handicap:

            - pentru dosare copii cu dizabilități : sec­_copii_timis@dgaspctm.ro

            - pentru dosare adulți cu dizabilități : sec_adulti_timis@dgaspctm.ro

 1. Toate certificatele de încadrare în grad de handicap se vor transmite prin poștă, în plic, recomandată cu confirmare de primire.
 2. Toate opțiunile persoanelor cu dizabilități (cerere pentru obținerea rovinietei, cerere pentru opțiunile-acord pentru asistent personal sau pentru indemnizație lunară, cererile pentru eliberarea cardului european de dizabilitate etc) vor fi transmise, de către cetățeni, prin poștă, cu confirmare de primire.

Director General

Valentina Emilia Milutinovici